JUNIORI, ÎN TURNEU LA BILBAO

0
85

O echipă de juniori din județul Buzău a participat la un turneu de fotbal pentru copii cu vârste cuprinse între 12-14 ani, în Spania, în Țara Bascilor. Echipa a fost alcătuită din elevi de la secția fotbal a Liceului cu Program Sportiv ”Iolanda Balaș Soter” Buzău și un antrenor.
În cadrul parteneriatului dintre autoritățile județene din Buzău și Consulatul României la Bilbao, o echipă de juniori din județul Buzău a participat, zilele acestea, la un turneu de fotbal pentru juniori. Echipa a fost alcătuită din 9 elevi de la secția de fotbal a Liceului cu Program Sportiv Buzău și un antrenor, iar delegația a fost însoțită în Spania de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, consulul general al României la Bilbao, Marian Popescu și de vicepreședintele clubului de fotbal Athletic Bilbao. Elevii buzoieni s-au împărțit în două echipe, ambele fiind câștigătoare și ocupând, astfel, primele două locuri ale podiumului. Turneul s-a desfășurat pe Stadionul municipal din Bilbao, unde au intrat în competiție 5 echipe de juniori.

”Mă bucur că acest turneu s-a încheiat cu o finală românească la Bilbao, ambele echipe care au reprezentat Județul Buzău fiind câștigătoare. Este o modalitate de a-i încuraja pe tinerii sportivi să persevereze în eforturile lor de a se pregăti, de a-i sprijini și de a-i motiva. De asemenea, copiii au avut ocazia să participe și la evenimentele organizate de către Primăria Bilbao cu ocazia celebrării unei sărbători spaniole dedicate copiilor.
Așa cum am mai afirmat, dezvoltarea relațiilor dintre Consiliul Județean Buzău și oficialitățile din Spania, dar mai ales din Țara Bascilor, are la bază stabilirea unor schimburi de experiență în mai multe domenii. Unul dintre ele se referă la organizarea și promovarea participării comune la manifestări sportive, în special pentru juniori. Mulțumesc Consulatului General al României la Bilbao și Clubului organizator pentru că au făcut posibilă organizarea acestui proiect comun.”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.
În cadrul acestei deplasări, elevii au avut programată o vizită la Stadionul Clubului Athletic Bilbao și Consulatul General al României la Bilbao.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ