JURĂMÂNT CU REPETIȚIE

0
257

Jurământ cu repetitive, în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal, programată vineri dimineață, la Primăria Buzău. Noul consilier promovat pe listele ALDE Buzău după retragerea sprijinului politic pentru Mihai Alexandru, Kati Orzea a depus jurământul de ales local de două ori pentru că, la prima strigare, secretarul Primăriei, Eduard Pistol a uitat să aducă Constituția și Biblia pe care aleșii trebuie să jure la ceremonia de învestire.
După ce proaspătul consilier a mers și a citit jurământul de credință fără Constituție și Biblie, mai multe voci din sală au întrebat dacă doamna este adepta unui alt cult religios, ceea ce i-a reamintit secretarului Primăriei că era de datoria sa să aducă Constituția și Biblia în sala de ședințe. Prin urmare Pistol a părăsit sala și a revenit după aproximativ un minut cu cele două cărți, rugând-o pe Kati Orzea să repete jurământul conform prevederilor legale.
De altfel, în graba sa, secretarul Primăriei pare să fi mai comis si alte greșeli și nu este exclus ca jurământul depus de două ori de noul reprezentant ALDE să mai fie repetat. Conform legii, constatarea încetării mandatului de consilier municipal al lui Mihai Alexandru ar fi trebuit făcută în cadrul primei ședințe ordinare de Consiliu Local Municipal și nu în cadrul unei ședințe extraordinare.
Prin urmare, nu este exclus ca hotărârea să fie anulată de Prefectură sau să poată fi atacată în contencios administrativ.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ