LA CAPACITATE MAXIMĂ

0
53

Codul portocaliu de vreme extremă emis la nivelul județului nostru i-a prins în gardă pe reprezentanții Spitalului Județean. Și asta deoarece conducerea unității medicale și-a luat măsuri din timp pentru a-i primi pe pacienți. Cei care ar fi trebuit să fie externați în această perioadă vor mai rămâne în spital, până când avertizările meteo emise la nivelul județului nostru vor fi ridicate.

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău s-au prezentat mai puțini pacienți, respectiv 114 față, de 150 cât este de obicei. La secția de Pediatrie a unității medicale au fost aduși 40 de copii, dintre aceștia 20, rămânând internați. Conducerea spitalului spune că au fost și femei însărcinate care au refuzat să fie internate. Pe de altă parte, există câteva secții din unitatea medicală ce sunt supraaglomerate.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu spune că față de alte ierni, în această perioadă nu au fost semnalate situații deosebite, cu ambulanțe care în drum spre spital ar fi rămas blocate în nămeți. Totodată nu au fost nici oameni care să fi fost izolați din cauza ninsorii și a viscolului. Prin urmare, președintele Consiliului Județean consideră că Buzăul a scăpat până acum cu bine din avertizarea meteo de cod portocaliu de viscol, ninsori și ger.

Județul Buzău scapă miercuri noapte de codul portocaliu de viscol și ninsori abundente. Din nefericire, nu scăpăm de frig. Administrația Națională de Meteorologie a extins codul portocaliu de temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua pentru județul nostru, până vineri, 2 martie, ora 20.00. Meteorologii atrag atenția că temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ