LA MILA VECINILOR! Bătrână, ținută în magazia de lemne, de propriul fiu

0
212

Rada Grigore are 83 de ani și locuiește de ani de zile în localitatea Albești, din comuna Smeeni, într-o casă pe care a ridicat-o cu mari eforturi alături de soțul ei. Pentru că unicul ei băiat să nu muncească la fel de mult pentru a avea o locuință, bătrână a decis să i-o cedeze fiului și soției acestuia. În schimb, tinerii trebuiau doar să o îngrijească. Numai că după ce le-a cedat casa, Rada Grigore a fost mutată într-un şopron cu geamuri sparte, neîncălzit, aflat în gospodăria pe care ea şi soţul ei au pus-o pe picioare. Bătrâna supravieţuieşte cu alimente şi haine aduse de vecini, chiar dacă fiul şi nora locuiesc în aceeaşi curte. Un tânăr din Smeeni a filmat condiţiile inumane în care trăia bătrâna Rada Grigore, la sfârşitul lunii decembrie.
Acum, înainte de cele două valuri de ger şi viscol, unei nepoate i s-a făcut milă de femeia neputincioasă şi a adăpostit-o temporar.
Vecinii şi apropiaţii spun că dacă rămânea în şopronul în care fusese abandonată de fiul ei, nu rezista frigului din aceste zile. Ei cer implicare din partea autorităţilor, măcar pentru a o prelua pe bătrână într-un centru pentru persoane vârstnice.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ