La mulți ani, România!

0
34

Sărbătoare pe Calea Eroilor
Au trecut 103 ani din momentul în care s-a decis marea unire a României, data de 1 Decembrie devenind astfel cea mai importantă zi din istoria noastră, a românilor. Cu această ocazie, pe Calea Eroilor din municipiul Buzău a avut loc o defilare la care au participat peste 400 de militari, zeci de vehicule de război, întreg evenimentul find survolat de aeronave aparținând Ministerului Apărării Naționale.
Ziua Națională a României a fost marcată la Buzău de organizarea unei ceremonii religioase și militare pe Calea Eroilor din municipiul Buzău. Evenimentul a debutat începând cu ora 11.00. Divizia 2 Infanterie “Getica” a fost prezentă la defilare cu aproximativ 400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale alături de celelalte instituții din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, la care s-au adăugat peste 70 de mijloace tehnice și 10 aeronave.
La eveniment au luat parte sute de buzoieni dar și reprezentanții autorităților locale care au transmis mesaje cu ocazia Zilei de 1 Decembrie.
Nu au fost uitați nici veteranii de război care au făcut posibilă Marea Unire și Ziua Națională a României.
La ceremonia militară de Ziua Națională a României, au fost prezenți sute de buzoieni care au mai putut viziona maşinile de luptă a infanteriei aflate în dotarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, urmate de principalele echipamente ale Sistemului Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unități din Garnizoana Buzău. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare…

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ