LA OASPEȚI – GAFE, LA GAZDE – GOLURI

0
97

După 2 săptămâni de pregătiri în care s-au concentrat doar asupra acumulărilor fizice, Metalul s-a deplasat ieri la Focșani pentru un test devenit tradițional. Fără să fie interpretată drept scuză, din formula de start au lipsit 3 titulari de drept și unul dintre jucătorii polivalenți ai lotului. Ispir, care de-abia a reluat antrenamentele după operația suferită, Mihăeș care a acuzat dureri la coloană iar Piciu pe care îl sâcâie un genunchi de câteva zile. Mijlocașul Dan Stan e singurul absent care nu avea probleme medicale. Proaspătul tătic a fost învoit pentru a fi alături de soție și de cel mai nou membru al familiei.
Prima repriză a curs în totalitate în favoarea gazdelor care au profitat de fiecare greșeală de manual comisă de adversari în apropierea propriului careu. Și au fost vreo trei, pe care vrâncenii le-au fructificat la maximum. O centrare a ex-dinamovistului Strătilă îl surprinde pe fundașul Păun, rămas fără reacție, la doar câțiva metri de poartă. O deviere cu capul a tânărului Bodea îi pune mingea pe tavă lui Negoiță care deschide scorul. Cum jocul, greșeala așteaptă, e rândul lui Dani Mihai să gafeze. În loc să respingă simplu, în corner, scoate un balon în centru, pe care vrâncenii știu cum să-l exploateze și își dublează avantajul pe tabela de scor. Repriza de coșmar a celor de la Metalul se încheie cu o pasă greșită a lui Ceaușu în postură de ultim apărător, transformată în gol de gazde.
În repriza secundă, oaspeții sunt cei care au avut câștig de cauză. Au înscris de două ori, pe finalul partidei dar numai după ce, localnicii au marcat din nou pentru un neverosimil 4 la 0. La acest scor, vizitatorii dau semne de reviniment, hotărâți să puncteze la impresia de final. Tânărul Ștefan Nedelcu, premiat de antrenor cu banderola de căpitan, în premieră, îi oferă o pasă de gol de 25m pentru Pavel. Încurajați de reușita golgheterului lor, buzoienii mai punctează o dată prin puștiul Riler și tot el ratează „dubla” la ultima acțiune ofensivă buzoiană. O victorie și un eșec reprezintă bilanțul pregătirilor de iarnă ale Metalului dar adevăratele teste, de-abia de-acum încep. Primul, și cel mai important, e programat sâmbătă de la ora 12.00, în deplasare la CSA Steaua, colega și liderul de serie. Cea mai titrată echipă din fotbalul românesc, tocmai ce-a remizat, 2-2 cu cealaltă grupare buzoiană, antrenată tot un Stan, Ilie Stan.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ