LA SALOANELE DE COSMETICĂ, DOAR CU PROGRAMARE

0
67

Printre unitățile care au primit undă verde pentru a se redeschide odată cu ridicarea stării de urgență se află și saloanele de înfrumusețare. Este de așteptat ca după două luni de stat în casă, oamenii să iși facă programări la saloanele de cosmeticaă sau coafor. Cu siguranță saloanele nu vor duce lipsă de clienți, dar proprietarii trebuie să-și regândească afacerile, în așa fel încât să reducă posibilitatea contaminării cu noul virus.
Să arate impecabil, este visul oricărei femei. Nu este ușor să își vopsească singure părul, să se tundă, să se epileze sau sau să -și facă manichiura. De aceea, perioada restricțiilor a fost un adevărat coșmar pentru doamnele şi domnișoarele care vor să arate bine și îngrijite. De azi, se vor răfăța, însă, cu programare pentru a evita aglomerația. Fiecare clientă care ajunge la salon, va folosi covorul dezinfectant de la intrare. I se va lua temperatura care nu trebuie să depăşească 37 grade, va primi botoşi și se va dezinfecta pe mâini. De asemenea, stiliștii vor fi obligați să poarte măști, viziere și mănuși pentru a păstra un nivel de securitate ridicat. Asta, chiar dacă noul echipament va face dificilă desfășurarea muncii. La Buzău, saloanele s au adaptat la noile condiții.
Problema care ține de distanțarea socială, se poate rezolva mai ușor, stabilind din timp o listă de programări. Doamnele care vor vizita un salon de cosmetic nu vor mai putea să stea la bârfă mică, în sălile de așteptare, ci vor trebui să vină direct la ora programată, astfel se anulează intervalul rezervat. Media clientelor programate într-o zi, a scăzut pentru că personalului îi trebuie un timp în care se efectuează dezinfecția și sterilizarea ustensile de lucru.
Saloanele de cosmetică vor avea mult de lucru în perioada ce urmează, dar asta nu îi sperie , ba chiar , îi bucură pe proprietari. Important este, să existe simțul responsabilității de ambele părți, astfel doamnele se vor bucura de siguranța şi confortul serviciilor oferite de saloanele de cosmetică.

IULIANA SÎRBESCU/ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ