LA UN PAS DE COLAPS

0
116

Situație deloc de neglijat la Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice Buzău. Instituția este la un pas de închidere din cauza lipsei acute de personal. Ba mai mult, cei 6 angajați ai Oficiului nu și-au primit salariile încă din luna septembrie.

Criza acută de personal în instituțiile publice buzoiene nu mai reprezintă o necunoscută pentru noi toți. Totuși, unele dintre acestea riscă să-și pună lacătul pe ușă deoarece, din cauza unor probleme financiare, există riscul ca puținii angajați pe care îi mai au să plece. Cu o astfel de situație delicată se confruntă și angajații Oficiului de Studii Pedologice si Agrochimice Buzău. Acesta funcţionează ca instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată integral din venituri proprii.

Pentru a funcționa la capacitate maximă, instituția ar avea nevoie, per total, de 12 salariați.

Angajații nu și-au mai primit salariile din luna septembrie. Totuși conducerea Oficiului de Studii Pedologice si Agrochimice Buzău speră ca de săptămâna viitoare această problemă să fie rezolvată. Instituția ar urma să primească de la Direcția Agricolă sumele necesare pentru plata salariilor.

Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice Buzău se confruntă și cu o lipsă acută de specialiști în acest domeniu. Nicio facultate din țară nu are specializarea de Pedologie.

Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice Buzău este un organ tehnic de specialitate al Ministerului Agriculturii în teritoriu, în subordinea Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Buzău. Atribuţiile de bază ale instituției sunt reprezentate de activitatea ştiinţifică de cartare pedologică şi agrochimică a solurilor, desfăşurată în primul rând pe teren, care se concretizează cu studii ale căror rezultate sunt utilizate în domeniul agriculturii, dar şi în alte ramuri economice cu care acesta interferează.

Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice Buzău funcționează din 1978 și deține o bogată bancă de date cu privire la calitatea solurilor din județ.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ