Lacrimi şi durere la Mihăileşti

0
194

Durere fără margini, la 15 ani de la tragedia de la Mihăileşti. Rudele şi colegii celor care şi-au pierdut viaţa atunci, îi plâng şi astăzi pe cei pe care i-au pierdut. În memoria pompierilor căzuţi la datorie în explozia din 2004, şi a civililor care au pierit în graznicul eveniment, Inspectoratul pentru Situaţţi de Urgenţă a organizat astăzi, la Mihăileşti un ceremonial de comemorare.
Lacrimi de durere au curs, vineri dimineaţă la Mihăileşti, în locul unde, în urmă cu 15 ani, a avut loc cel mai mare dezastru de pe şoselele României. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a organizat un ceremonial militar şi religios, la monumentul ridicat în memoria celor care şi-au pierdut viaţa atunci. La comemorare au fost prezenţi, la fel ca în fiecare an, pe lângă militarii din cadrul Inspectoratului, membri ai familiilor celor care au pierit în tragicul accident.
Emoţiile sunt cu atât mai mari pentru cei care au supravieţuit nenorocirii de la Mihăileşti, dar care şi-au pierdut acolo, camarazii. Sorin Teşcan, militar la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, este unul dintre pompierii care a scăpat cu viaţă. Imaginea tragediei i-a rămas adânc întipărită în minte, iar durerea îi va rămâne mereu în suflet.
Rudele celor care şi-au pierdut viaţa în explozia de la Mihăileşti îşi plâng, şi acum morţii.
În urmă cu 15 ani, 18 oameni au fost spulberaţi de explozia unui camion încărcat cu azotat de amoniu în ziua fatidică de 24 mai, în localitatea Mihăileşti. Şi-au pierdut viaţa atunci şapte pompieri, doi jurnalişti, corespondenţi ai unui post central de televiziune, şoferul camionului, localnici şi oameni aflaţi în trafic. Alţi 13 oameni au rămas mutilaţi au fost grav răniţi. Momentul este comemorat în fiecare an printr-o slujbă de pomenire la monumentul ridicat în locul craterului produs de explozie.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ