Laurențiu Țepeluș – primul an de mandat parlamentar

0
26

35 de inițiative legislative
Profesorul buzoian Laurențiu Țepeluș a devenit în urma alegerilor din 2020 deputat în Parlamentul României, membru al grupului parlamentar PSD și secretar al Comisiei pentru învățământ. Pe parcursul celor două sesiuni ordinare din 2021 deputatul social democrat a semnat 35 de inițiative legislative din care, până la ora actuală, 5 au parcurs procedura completă și au fost promulgate legi.
Unul din proiectele care au fost promulgate cel care permite autorităților locale schimbarea destinației imobilelor școlare lăsate în paragină din cauza lipsei elevilor fără avizul Ministerului Educației. Potrivit unui comunicat de presă al PSD, un alt proiect, care a devenit lege este cel referitor la introduce educației
financiare în școli.

LAURENȚIU ȚEPELUȘ
„Domeniul educației are o mare pondere în activitatea mea, atât prin prisma meseriei și vocației de profesor, cât și prin calitatea de membru și secretar al Comisiei pentru învățământ. Încerc să analizez fiecare propunere de act normativ care este supusă atenției comisiei din punct de vedere al oportunității și impactului pozitiv sau negativ pe care l-ar putea avea în domeniul educației, trecându-l prin filtrul experienței anilor la catedră și de conducere a unei instituții de învățământ”, a transmis deputatul Laurențiu Țepeluș.
De asemenea, în cadrul activității de control parlamentar, deputatul buzoian a adresat miniștrilor 8 întrebări și a semnat 6 moțiuni, dintre care 4 simple. Una din moțiunile de cenzură semnate a pus capăt guvernării Cîțu și declinului economic și social pe care acesta l-a promovat. Primul an de mandat mai numără 15 luări de cuvânt în plenul Camerei Deputaților și ședințelor comune cu Senatul, precum și 2 declarații politice.

LAURENȚIU ȚEPELUȘ
„Pe parcursul următorilor ani de mandat îmi propun să promovez intervenții legislative care încurajează modernizarea sistemului de educație, să fiu cât mai obiectiv în activitatea mea și să susțin interesele Buzăului pentru dezvoltare socio-economică în beneficiul buzoienilor”, a subliniat parlamentarul social-democrat.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ