LE-AU TĂIAT AJUTOARELE SOCIALE

0
695

Aproape 280 de persoane din judeţul Buzău au pierdut ajutoarele sociale. Este vorba despre beneficiari ce au fost astfel sancţionaţi pentru că au refuzat slujbe oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau cursuri de calificare, la finalul cărora ar fi putut să-şi găsească de lucru.
În condiţiile în care piaţa muncii din judeţul Buzău este în mare deficit de personal, iar multe firme nu găsesc oameni pe care să-i angajeze, unii beneficiari ai ajutorului social refuză să lucreze, atunci când li s-a oferit o slujbă ori să se califice într-o meserie. Mulţi dintre ei nu au trecut cu lunile pe la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, deşi aveau această obligaţie. Din aceste motive, în aprilie, aproape 208 de persoane au fost scoase de la plată şi nu vor mai primi suport financiar oferit de stat.
Dacă în privinţa celor care nu vor să muncească, oficialii AJOFM sunt fermi, aceştia din urmă admit că sunt şi cazuri particulare ce trebuie să beneficieze de înţelegere. Este vorba despre acei beneficiari de ajutor social din localităţi aflate la mare distanţă de zonele unde este nevoie de forţă de muncă, inclusiv necalificată. Cererea de angajați este foarte mare în municipiul Buzău, unde cei din localităţile îndepărtate nu pot ajunge din cauza distanţelor şi a costurilor mari de transport, aşa că aceste persoane vor beneficia, în continuare, de asistenţa statului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ