LECȚIE DE ISTORIE, PE CALEA EROILOR

0
72

Elevi și profesori, participanți la cea de-a IX-a ediție a taberei francofone din judeţul Buzău, au participat la o lecție de istorie în aer liber. Ei au vizitat expoziția de fotografie de pe Calea Eroilor, apoi Cimirirul Eroilor. Incursiunea în istorie face parte din activitățile de voluntariat derulate în cadrul proiectului Centrul Francofon Internaţional.
Participanții la proiectul Centrul Francofon Internațional au vizitat astăzi expoziția de fotografie istorică de pe Calea Eroilor și Cimitirul Eroilor din Buzău. Ei au primit explicații cu privire fiecare moment prezentat în imagini și au primit răspunsuri la toate întrebările pe care le-au avut .
În continuare, tinerii fancofoni au mers la Căminul pentru bătrâni Alexandru Marghiloman.
Cea de-a IX-a ediție a Centrului Francofon Internaţional ”Voluntariat pentru comunitate”, organizată deInspectoratul Școlar Județean Buzău, în parteneriat cu Asociația Centrul Cultural Francofon Buzău, Consiliul Județean și Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Buzău este un proiect unic ȋn România şi ȋn Europa Centrală şi Orientală. Activitățile educaționale din tabăra se desfăşoară la Poiana Pinului, ȋn perioada 1-14 iulie 2018. La acest proiect internațional, participă 156 de elevi, de la 8 şi 19 ani, profesori şi animatori din mai multe ţări francofone. Prin intermediul limbii franceze, sunt organizate ateliere de teatru, abilități practice, muzică și dans francofon, și alte activități cultural-educaţionale care promovează diversitatea culturală şi voluntariatul pentru comunitate.

Laurențiu Marinov&Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ