Lectură în Colegiul Prefectural! Directorii nu țin pasul cu Prefectura

0
225

Directorii deconcentratelor par să nu tină ritmul impus de către noua garnitură de conducere a Prefecturii. În ciuda apelurilor pe care prefectul Carmen Ichim le-a făcut la adresa sefilor de institutii ca în sedintele de lucru să prezinte rapoarte succint si aplicat, acestia continuă să rămână încorsetati în limbajul oficial, statistic, sec, uneori fără a atinge esenta lucrurilor care trebuie transmise.
Situație tragi-comică la ultima ședință a Colegiului Prefectural. Încă din debutul întîlnirii cu directorii, prefectul județului le-a cerut acestora să fie cît mai aplicați atunci cînd își prezintă raportul de activitate și să evite datele tehnice deoarece mesajul lor poate ajunge și la buzoienii care nu au studii de specialitate, ba chiar nici colegii de ședință nu ar putea înțelege anumite date.
Mariana Cristea, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială, a fost primul dintre reprezentanții deconcetratelor care a participat la ședința Colegiului Prefectural fără să fi ținut cont de rugămintea șefului de la Casa Albă. Pentru că a ales să citească de pe hîrtie date interminabile fără a le interpreta într-un mod concret, directorul AJPIS a fost sancționat.
Acelasi limbaj de lemn a fost folosit și de către reprezentantul Direcției Agricole Buzău, situație care a condus la un moment tensionat în cadul ședinței. Carmen Ichim, prefectul județului, i-a solicitat funcționarului să lase raportul din mînă și să tragă concluziile însă cel din urmă a reluat citirea întregului document prezentat cu doar cîteva minute înainte.
La finalul ședinței, au venit și explicațiile.
S Carmen Ichim, prefectul județului Buzău 01.16.23 – 01.16.52
Încă de la instalarea noului Cabinet, prefectul județului le-a cerut directorilor de instituții publice ca în ședinele Colegiului Prefectural să vorbească deschis despre activitatea lor, să prezinte succinct datele și să propună soluții. În același timp li s-a impus renunțarea la citirea integrală a unor raporturi stufoase care nu numai că nu sunt înțelese dar ocupă si timp prețios.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ