Legume cu gust schimbat

0
90

Legumele din acest an vor avea un gust diferit. Acestea nu vor fi la fel de gustoase din cauza precipitațiilor abundente și a temperaturilor scăzute înregistrate până la această dată. Lipsa căldurii și apa în exces întârzie atât coacerea lor și chiar le pun în pericol, existând riscul ca acestea să se crape și să se strice.
Culturile de roșii, ardei sau vinete românești sunt la un pas de a fi distruse de ploile abundente și de temperaturile scăzute înregistrate în această perioadă. Legumele încă nu s-au copt și, prin urmare, fermierii nu au avut cu ce ieși în piețe. Așa că locul producțiilor autohtone a fost luat de legumele din import. Legumicultorii stau cu sufletul la gură și speră ca vremea să se mai încălzească pentru a-și salva producțiile.
O altă problemă este cantitatea ridicată de apă. Legumele ajung, de multe ori, să crape din această cauză, iar de aici mai este un singur pas până la putregai. În aceste condiții, legumele de multe ori nici nu mai ajungă se coacă.
Producție scăzută de legume înseamnă și pierderi pentru agricultori. Aceștia își vor recupera pierderile prin firmele de asigurări în cazul în care au semnat contracte. Dar consumatorii vor mânca roșii, ardei sau vinete de peste hotare.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ