LIBER LA JOACĂ ÎN CURȚILE ȘCOLILOR

0
66

Elevii vor putea face mişcare, după ore, în curţile şcolilor din municipiu. După câțiva ani în care accesul pe terenurile de sport ale școlilor era interzis în afara orelor de curs, o hotărâre a Consiliului Local Municipal a clarificat această problemă. Elevii vor putea face mișcare și după ore, în curțile școlilor.
Aleșii locali au aprobat o hotărâre care permite accesul tuturor copiilor pe terenurile de sport ale şcolilor şi în afara orelor de curs. Până acum, la Buzău, foarte puţine instituţii de învăţământ permiteau accesul în curţile interiorare. Cele mai multe rămâneau închise pentru elevi, chiar şi în timpul vacanţelor. Prin deschiderea curţilor şcolilor se sporeşte considerabil numărul locurilor de joacă din oraş. Mai mult, spun edilii, demersul are şi menirea de a lua copiii din faţa calculatoarelor.
Rămâne de văzut ce soluţii vor găsi instituţiile de învăţământ care au amenajat între timp terenuri de sport în curţile interioare, prin parteneriate public-private. În curţile mai multor şcoli buzoiene funcţionează terenuri de sport sintetice pe suprafaţa cărora elevii au acces, conform unor contracte, numai în timpul orelor de curs.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ