LIBER LA RENOVAREA SPITALULUI BRĂTIANU

0
33

Pot începe lucrările de reabilitare a fostului Spital Brătianu. Conducerea Consiliului Judeţean a anunţat că firma care a câştigat licitaţia a finalizat etapa de proiectare. Apropierea iernii însă, ar putea amâna, până în primăvara anului viitor începerea efectivă a lucrărilor de constructie.
Reabilitarea clădirii fostului spital Brătianu, un proiect cu finanţare europeană, a intrat în linie dreaptă, fiind încheiată etapa de proiectare. Președintele Consiliului Judeţean Buzău a declarat recent că firma executantă cu care a fost semnat contractul a spus că lucrările pot începe. Constructorul ar putea deschide şantierul abia în primavera anului viitor, având în vedere că se apropie sezonul rece.
Clădire simbol a municipiului Buzău, fostul spital Brătianu, de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, va căpăta la finalul lucrărilor de reabilitare o nouă destinaţie. Acolo va funcţiona un centru muzeal, în cadrul căruia vor avea loc şi activităţi culturale: spectacole, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice.
Nu doar clădirea fostului spital Brătianu va fi renovată, ci şi zona de jur-împrejurul imobilului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ