LIBERALII CONTESTĂ MAJORAREA IMPOZITELOR LOCALE

0
25

Majorarea taxelor şi impozitelor locale, în municipiul Buzău este o măsură nelegală, în opinia liderilor Partidului Naţional Liberal. Senatorul Vlad Pufu a realizat o analiză a proiectului de hotărâre ce a stat la baza deciziei de creştere a taxelor pentru anul 2021, din care reiese că Primăria a încălcat în acest caz mai multe norme de procedură. În consecinţă, liberalul a declarat că se va adresa Prefecturii pentru în vederea revocării hotărârii.
Liberalii susţin că proiectul de hotărâre cu privire la creşterea taxelor şi impozitelor a fost adoptat de Consiliul Local Municipal, în mod nelegal. Argumentele care susţin afirmaţia că majorarea taxelor pentru locuitorii şi antreprenorii din municipiul Buzău s-a realizat cu încălcarea mai multor norme procedurale, au fost prezentate de senatorul PNL, Vlad Pufu, într-o conferinţă de presă.
Chiar dacă noile taxe şi impozite sunt deja în vigoare, senatorul Vlad Pufu spune că va cere Prefecturii să intervină pentru exercitarea controlului de legalitate şi anularea hotărârii.
Liberalul a avut un mesaj şi pentru primarul Constantin Toma cu privire la această problemă.
Reaminitim că pentru anul 2021, buzoienii din municipiul reşedinţă de judeţ sunt obligaţi să achite taxe şi impozite mai mari cu 50 la sută faţă de anul trecut, iar în cazul agenţilor economici, chiar mai mari.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ