LIBERALII SUNT REVOLTAŢI

0
25

Toate propunerile consilierilor municiplai PNL au fost respinse
Liberalii buzoieni iau poziţie, după ce în şedinţa de joi a Consiliului Local Municipal, toate amendamentele depuse de ei au fost respinse. Preşedintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu aduce acuzaţii majorităţii PSD din Consiliul Local şi primarului Constantin Toma invocând promisiunile electorale ale acestora.
Deputatul Gabriel Avrămescu, preşedintele PNL Buzău şi-a exprimat public nemulţumirea faţă de modul în care a decurs şedinţa Consiliului Local Municipal în care principalul punct pe ordinea de zi a fost aprobarea bugetului pentru anul în curs. După ce consilierii liberali au venit cu propuneri şi amendamente la anumite capitole, iar acestea au fost respinse prin votul majorităţii, liderul PNL îl acuză pe primarul Constantin Toma de încălcarea promisiunilor electorale.

“Consilierii locali municipali PNL Buzău au venit cu propuneri şi o serie de amendamente, mai ales după ce au constatat că proiectul de buget ignoră, în mare parte, propunerile electorale făcute de primarul Constantin Toma în campaniile electorale din 2016 şi 2020”, a transmis printr-un comunicat de presă preşedintele PNL, Gabriel Avrămescu.
Punctual, preşedintele PNL Buzău redă, în materialul transmis presei, propunerile liberalilor şi poziţia primarului Constantin Toma şi a majorităţii PSD din Consiliul Local Municipal. Dintre acestea, demersul cu cel mai mare impact pentru dezvoltarea oraşului este cel cu privire la studiul de fezabilitate pentru crearea unui parc industrial.

“Deşi fost om de afaceri, primarul Constantin Toma, pare că nu înţelege conceptul de Parc Industrial, cu facilităţile oferite investitorilor ce generează locuri de muncă (reduceri impozit teren şi clădiri, reduceri taxe vamale, scutiri TVA import utilaje şi materii prime, scutiri impozit pe profitul reinvestit). Am reamintit primarului că a promis parc industrial în campania din 2016 şi am solicitat finanţarea studiului de fezabilitate. Am susţinut această solicitare cu exemple din judeţele vecine, în care se derulează de mult astfel de proiecte.
POZIŢIA PSD: Primarul Constantin Toma menţine linia “Nu e momentul” şi majoritatea PSD respinge propunerea noastră, ignorând total oportunitatea oferită de lucrările prognozate la autostradă”, spune Gabriel Avrămescu.
Despre importanţa unui parc industrial, la Buzău, preşedintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu a vorbit zilele trecute, şi într-o intervenţie telefonică în emisiunea “60 de minute”, la TV Buzău.
Liberalii susţin că, la rectificările viitoare vor reveni cu propunerile susţinute de buzoieni, până când vor convinge majoritatea PSD să respecte agenda cetăţeanului şi adevăratele nevoi şi oportunităţi de dezvoltare ale oraşului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ