LICEELE SPECIALE TRANSFERATE! Cantinele și internatele, la Educație

0
61

Problema scolarizării elevilor cu deficiente de auz sau de vedere va intra în legalitate. După scandalul izbucnit la Directia de Assitentă Social si Protectia Copilului, conducerea Consiliului Judetean propune un proiect de hotărâre prin care cantinele si internatele celor două unităti să treacă în subordinea Inspectoratului Scolar. Procedura este anevoioasă, însă atât Inspectoratul, cât si Consiliul au picat de acord să finalizeze transferul.
Scandalul izbucnit la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului a scos la iveală o problemă legislativă ce pare că acum își va găsi rezolvarea. Pentru ca masa și cazarea elevilor de la Liceele pentru Deficienți de Auz și de Vedere să fie acordate legal, Consiliul Județean a propus un proiect de hotărâre prin care cantinele și internatele să fie transferate în subordinea Inspectoratului Școlar. Această intenție s-a mai aflat în atenția Consiliului județean în mandatele trecute, însă nu a fost niciodată finalizată.
Și Inspectoratul Școlar sustine această idee însă procedura de transfer este una anevoiasă, fiind nevoie de multe avize din partea mai multor instituții.
În prezent, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău nu dispune de o bază legală prin care poate acorda cazare și masă elevilor cu deficiențe care provin din alte județe. Acesta a fost și motivul pentru care vechea conducerea a instituției a decis să plaseze în plasament în regim de urgență peste 60 de copii, elevi ai celor două licee din municipiu. Măsura a fost una abuzivă, iar directorul Adrian Vintilescu a demisionat în urma scandalului.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ