Liceul “D.Filipescu”, unic la nivelul județului

0
16

Meseria, brățară de aur
Meseria va rămâne brățară de aur indiferent de vremuri. Învățământul dual poate reprezenta o alternativă pentru elevii care pe viitor doresc să profeseze într-o companie sau să își deschisă o afacere proprie iar Liceul “Dimitrie Filipescu” din municipiul Buzău este calea de urmat. Aici tinerii pot învăța meserii unice la nivel de județ, plătite cu mii de euro atât în țară cât și în străinătate.
Învățământul duală însemnă pregătirea profesională tehnică a elevilor încă de pe băncile școlii. Cu ajutorul unor parteneriate, elevii devin salariați încă din timpul anilor de curs și se califică pentru o profesie solicitată de agenții economici. O astfel de alternativă o propune Liceul “D.Filipescu” Buzău care are în portofoliul de cursuri, meserii unice, cu o mare căutare pe piața muncii.
Pe lângă meseriile speficice domeniului industrial, elevii pot urma cursuri de conducere auto, pot învăța meserii specifice domeniului alimentar sau textil. Există însă o dificultate în a-i atrage pe copii la învățământul dual și anume mentalitatea. De multe ori tinerii sunt sceptici atunci când vine vorba să urmeze o școală tehnică iar o parte dintre părinți nu sunt deschiși în fața unei astfel de alternative.
Pe de altă parte, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă atrage atenția că absolvenții școlilor tehnice sunt vânați de marile companii iar salariile cu care sunt plătiți sunt foarte mari, mai ales în străinătate.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ