Licitație pentru cabinet medical la Lipia

0
145

Criza de medici de familie în comuna Merei se adâncește
Primăria comunei Merei a scos la licitație clădirea în care a funcționat cabinetulul fostului medic de familie din Lipia decedat de curând, în speranța că va putea atrage un alt generalist. Primarul comunei a declarat că până la finalul lunii august speră să rezolve problema medicilor de familie deși este conștient că pe zi ce trece criza se adâncește din ce în ce mai mult iar pacienții nu beneficiază de serviciile medicale necesare.
Primăria comunei Merei a scos la licitație clădirea în care a funcționat până nu demult cabinetul medicului de familie al localității Lipia. În ceea ce privește localitatea Merei, a fost semnat un contract cu vechiul medic de familie căruia îi expirase contractul și în acest moment este așteptat un aviz din partea Casei de Sănătate.
Primarul comunei Merei speră să rezolve problema medicilor de familie până la finalul lunii. În jur de 4500 de pacienți nu beneficiază de servicii medicale în comună din pricina lipsei de personal.
Mii de pacienți din Merei și Lipia au rămas fără medici de familie după ce în primul caz nu a mai fost prelungit contractul cu unul dintre generaliștii iar în cel de-al doilea caz, după decesul generalistului nu a mai venit nimeni în loc. Reprezentanții Primăriei Merei spun că situația este cu atât mai complicat cu cât cei care și-ar dori să vină în comună trebuie să își deschidă societăți întrucât Casa Națională de Sănătate nu ar fi fost de acord cu funcționarea lor în puncte de lucru.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ