Licitație pentru lucrările de pe DN10, în zona Siriu

0
21

Daniel Țiclea: “DJ203K nu se mai termină…”
Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea a precizat că la acest moment au loc mai multe lucrări pe DN10 iar la Siriu, în zona cea mai afectată de alunecările de teren și căderile de bolovani va fi adoptată o soluție tehnică nouă care să pună capăt o dată pentru totdeauna problemelor care au loc în fiecare an.
Din pricina alunecărilor de teren, circulația pe DN10 Buzău-Brașov a fost afectată în mai multe puncte. Drumarii au demarat lucrări de refacere al carosabilului, circulația la acest moment în unele zone cum ar fi spre exemplu KM.30 pe raza comunei Măgura desfășurându-se cu dificultate. Au fost instalate semafoare, traficul autoturismelor realizându-se pe un singur fir. Lucrări ample de reabilitare vizează și podul peste râul Bâsca de la Cislău, tot pe DN10. Cea mai importantă lucrare va avea loc la Siriu, în zona în care au loc dese căderi de bolovani pe suprafața carosabilă.
Cât privește drumurile județene, prefectul Daniel Țiclea a precizat că există întârzieri mari în ceea ce privește finalizarea lucrărilor de reabilitare a DJ203 K, Mărăcineni-Podu Muncii.
Pe DN10 au loc ample lucrări de consolidare. În zona comunelor Măgura, Siriu, Cislău și Viperești circulația este restricționată iar șoferii vor trebui să acorde atenție sporită. Autoritățile speră ca în scurt timp toate punctele critice de pe sectorul de drum care leagă municipiul Buzău de Brașov să fie dispară iar șoferii să poată circula în deplină siguranță.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ