LIPSESC DONATORII DE SÂNGE

0
86

Pandenia de Covid-19 a venit cu o mulțime de restricții la pachet, inclusiv cele privind libertatea de deplasare. La Centrul de Transfuzii din Buzău, donarea de sânge a scăzut semnificativ în ultima perioadă, iar cererea a crescut.
Media celor care donează sânge în această perioadă este de 30 de persoane pe zi, foarte puțini în comparație anii trecuți, cînd numarul donatorilor era dublu. Pe lîngă regulile de izolare impuse de pandemie, unul din motivele pentru care a scăzut dramatic numărul celor care donează sânge, este faptul că personalul instituției nu a mai putut recurge la colectele mobile.
De transfuzii vor avea nevoie, inclusiv cazurile grave de COVID 19, dar și restul bolilor continuă să existe și este nevoie de sânge.
Instituția face un apel la donatorii de sânge, salvatorii de vieți, să continue să doneze. Centrele de donare sunt deschise, iar regulile privind respectarea condițiilor de iginenă se respectă cu strictețe.
Potrivit statisticilor doar 1,7% din români donează sânge în mod frecvent. Cei care vor să doneze sânge nu trebuie să consume alcool şi mâncare bogată în grăsime cu cel puţin o zi înainte.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ