LIRE FALSE, PLASATE LA BUZĂU

0
354

Un bărbat din judeţul Ilfov a fost arestat preventiv pentru 30 de zile fiind acuzat că a plasat mai multe bancnote false, la Buzău. El a reuşit să păcălească doi taximetrişti şi pe angajaţii unui salon de cosmetică. Victimele au aflat că au fost înşelate abia când au mers la casele de schimb valutar.
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău au documentat activitatea infracţională a unui bărbat în vârstă de 32 de ani, din judeţul Ilfov, bănuit că ar avea preocupări în domeniul circulaţiei de valori străine falsificate şi înşelăciune. Concret, la sfârşitul anului trecut, în perioada sărbătorilor de iarnă, bărbatul a reuşit să păcălească angajaţii unui salon de cosmetică şi doi taximetrişti pe care i-a plătit cu lire sterline false.
„Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 21-25 decembrie 2019, acesta s-ar fi deplasat pe raza municipiului Buzău, ocazie cu care ar fi plasat 11 bancnote de 20 lire contrafăcute la 2 taximetrişti şi la un salon de cosmetică. Persoanele vătămate ar fi realizat ulterior că fuseseră înşelate, atunci când au mers la case de schimb valutar pentru a schimba în lei bancnotele respective” a precizează Inspectoratul de Poliţie Judeţean într-un comunicat de presă.
În urma administrării probatoriului, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, cu sprijinul jandarmilor, au efectuat,marţi, trei percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Bucureşti şi Buzău, unde bănuitul locuia fără forme legale. La percheziţii, poliţiştii au găsit un telefon mobil, haine pe care bărbatul le-a purtat în momentul în care a efectuat plasările de bancnote și o bancnotă de 100 de dolari despre care există suspiciuni că este contrafăcută. În aceeași zi, bărbatul a fost reținut de către polițiști pentru o perioadă de 24 de ore, iar miercuri a fost prezentat Judecătoriei Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de punere în circulație de valori falsificate, și înșelăciune. Instanța a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ