Localitatea Maxenu rămâne fără medic

0
15

Lipsa de comunicare dintre primari și medici de familie, un fenomen
Prefectul județului Buzău a anunțat că medicul de familie din localitatea Maxenu, comuna Țintești nu se va mai întoarce la cabinet pe fondul unor tensiuni cu primarul localității. Există un fenomen în rândul aleșilor locali de intra în conflict cu medicii de familie, a transmis Daniel Țiclea.
1100 de locuitorii din satul Maxenu, comuna Țintești nu mai au medic de familie. Totul din pricina faptului că administrația locală a solicitat medicului generalist plata unor cheltuieli pe care cel din urmă le-a refuzat. Prefectul județului Buzău a precizat din nou că vina aparține exclusiv administației publice locale. Au fost purtate discuții cu medicul de familie astfel încât să se reîntoarcă în comunitatea din Maxenu dar dialogul nu a dus la rezultatul scontat.
Anterior, primarul comunei Țintești a răspuns că medicul nu avea niciun motiv de a se retrage din localitate având în vedere că deși i s-a impus plata unor sume de bani, instanța a considerat că nu trebuie să le achite. Totodată a oferit și un răspuns prefectului de Buzău.
Situația din comuna Țintești nu este singulară. În localitatea Lipia din comuna Merei au existat probleme similare dar care se pare că au fost rezolvate.
Prefectul județului Buzău a anunțat că în această lună va participa la ședința Consiliului Local Năieni.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ