LOCOMOTIVA DE EPOCĂ A AJUNS LA BUZĂU

0
1107

Luni seară a fost adusă la Buzău locomotiva de epocă Malaxa, model 1936 sub privirile curioase ale buzoienilor care se aflau în zona din faţa gării CFR. Locomotiva a fost montată în cursul zilei de azi pe postamentul din mijlocul rondului de la gară.
Locomotiva de epocă Malaxa, model 1936 a fost adusă la Buzău, unde acum 150 de ani regele venea pentru prima dată cu trenul. Montajul locomotivei rondul din faţa gării are o triplă semnificație, potrivit primarului Constantin Toma.
Pentru transportul agabaritic s-au folosit două trailere, unul pentru locomotiva propriu-zisă, celălalt, pentru magazia de cărbuni. Chiar dacă drumul nu a fost mai lung de un kilometru, acesta a fost îngreunat de cablurile de curent electric și banerele electorale. Traficul a fost întrerupt luni seară pe Bulevardul 1 Decembrie, Bulevardul Republicii şi în faţa gării CFR Buzău, începând cu ora 18.00 pentru ca locomotiva istorică să poată fi amplasată în condiții de siguranță maximă.
Pentru a transfera întregul ansamblu care cântăreşte peste 85 de tone de pe remorca trailerului pe suportul din beton a fost nevoie de o macara de o mare capacitate.
Deoarece, manevrele de fixare a locomotivei pe suportul de beton din interiorul rondului, s-au dovedit mai dificile decât au presupus inginerii de la Urbis Serv şi specialiştii de la CFR, s-a luat hotărârea ca acest proces să fie continuat a doua zi dimineața.

Iuliana Sîrbescu / Robert Orea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ