LOCURI DE JOACĂ DESFIINȚATE

0
264

Patru locuri de joacă din municipiul Buzău trebuie desființate de urgență. Este măsura trasată de comisarii Protecției Consumatorului, în urma unui control desfășurat în urmă cu două săptămâni, la toate spațiile din oraș destinate copiilor. La alte locuri de joacă este nevoie de câteva reparații sau de împrejmuire pentru a fi prevenite toate pericolele. Primăria va trebui să pună în practică măsurile trasate de OPC cât mai repede.

La începutul acestei luni, comisarii de la Oficiul pentru Protecția Consumatorului au verificat toate cele peste 40 de locuri de joacă publice, din municipiul Buzău. Controalele au fost făcute atât la spațiile pentru copii, care erau deja reabilitate, dar mai ales la cele vechi, dotate cu mobilier metalic. Tocmai la acestea din urmă au fost descoperite și cele mai mari pericole pentru copii, motiv pentru care comisarii OPC au decis să desființate.

Patru spații de joacă vechi vor fi închise, însă măsuri au fost trasate și în cazul altor locuri pentru copii. Acestea însă sunt probleme minore, ce pot fi remediate destul de repede de către autorități.

Oficiul pentru Protecția Consumatorului a trimis reprezentanților Primăriei măsurile pe care trebuie să le ia cât mai urgent, în cazul locurilor de joacă vechi. Autoritățile spun că vor trece la punerea în practică a acestora cât mai curând astfel încât, copiii să nu mai fie în pericol la joacă.

Primăria Buzău a demarat un proiect de modernizare a locurilor de joacă din municipiu și chiar va înființa unele noi, acolo unde sunt solicitări și există spațiul necesar. Unele dintre ele vor fi realizate până la finalul acestui an, urmând ca activitatea să continue în primavara anului viitor.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ