LOCURILE DE PARCARE SE VOR ÎNCHIRIA! CONSILIERII AU ADOPTAT PROIECTUL PRIMĂRIEI

2
1272

Consilierii locali au aprobat hotărârea de închiriere și licitare a locurilor de parcare rezidențiale din municipiul Buzău. Au existat 21 de voturi pentru și doar două abțineri. Independentul C-tin Ionescu le-a atras atenția colegilor că se grăbesc cu adoptarea hotărîrii.
De partea cealaltă, Constantin Toma a precizat că documentul poate fi îmbunătățit pe parcurs.
Primarul municipiului a precizat că mai întâi, parcările vor fi modernizate, trasate, numerotate și abia apoi scoase la licitație. Prezentă în ședință, doamna Haritina Crăiță, reprezentantă a unei asociații de proprietari din zona centrală a susținut necesitatea adoptării proiectului.
Prețul pentru persoane fizice este de 60 de lei pe an și poate crește în caz că se ajunge la licitație. Pentru persoanele juridice concesionarea pe un an a locului de parcare e ceva mai scumpă, de 300 de lei pe an. Licitația se va organiza pentru fiecare loc de parcare în parte. Abonamentele asigură folosirea locului respectiv între orele 16.00 și 8.00 dimineața. Persoanele fizice au prioritate față de cele juridice la alegerea locurilor de parcare.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Ideea cu concesionarea locurilor de parcare este super, numai sa fie si concretizata. Argumente sunt numeroase. In parcarile (3 la numar in zona blocului unde locuiesc) situatia se prezinta astfel: din totalul de circa 60 de masini 4 sunt abandonate, 6 inmatriculate in alte judete si 2 in Bulgaria la care mai adaugati pe cele de firma care sunt si ele vreo 6. Facand o socoteala mai mult de 10% sunt masini care nu prea au ce cauta in parcarile pe care eu personal le vreau CONCESIONATE !!!

LĂSAȚI UN MESAJ