Logică pompieristică la Urbis-Serv

0
19

Urbis taie gardurile vii pentru că nu au angajați
La Urbis-Serv, societatea care se ocupă întreținerea municipiului și a spațiilor verzi, logica bate filmul. Pentru că firma se confruntă cu probleme financiare, a ales să scoată toate gardurile vii din oraș astfel încât la vară nu vor mai avea bătăi de cap legate de întreținerea acestora. Mai puține garduri vii, mai puțini angajați și cheltuieli.
Anul trecut cartierele din municipiul Buzău arătau neîngrijte, buruienile ajungând în unele locuri și la un metru. Atât reprezentanții Urbis cât și cei ai primăriei nu au făcut un secret din faptul că din pricina lipsei fondurilor care s-au tradus print-un număr insuficient de angajați, lucrările de întreținere nu s-au putut realiza decât în zona centrală.
Prin urmare, în acest an primăria și societatea din subordine au ales să scape de gardurile vii, în acest fel neimplicând alte cheltuieli de personal și sesizări din partea cetățenilor. Totuși, gardurile vii, pe lângă faptul că sunt adevărate perdele împotriva prafului, au o calitate estetică și aduc un plus de valoare mediului înconjurător. Din acest motiv buzoienii cred că scoaterea gardurilor vii este o greșeală.
Urbis neagă o legătură între lipsa de personal și scoaterea gardurilor vii.
Reprezentanții URBIS au mai precizat că vor fi desființate gardurile vii în locurile în care au loc lucrări de asfaltare sau resistematizare a parcărilor.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ