LUCRĂRI EXTINSE! Mai multe peroane reabilitate în Gara CFR Buzău

0
112

Buzoienii care îsi vor petrece sărbătorile Pascale departe de casă si vor alege sa calatoreasca cu trenul vor avea parte de o surpriză placuta. În Gara CFR au fost realizate o parte din investitiile pe care Primăria în parteneriat cu Regionala Galati le-au promis. Regionala Galați Infrastructură a demarat lucrările de reabilitare a peroanelor din Gara CFR Buzău. După ce a fost modernizată platforma dintre liniile 2 și 3, o societate specializată a trecut la reabilitarea peronului dintre liniile 4 și 5. Lucrările sunt executate de administratorul căilor ferate după îndelungi discuții purtate cu administrația publică locală.
Starea de degradare în care se aflau, nemulțumirea călătorilor, dar și problemele de siguranța cauzate de craterele din peroane au determinat autoritățile să ia o decizie. Lucrările de reabilitare nu se vor opri doar la cele de asfaltare.
Prin urmare, pasajele sub și supraterane vor fi reabilitate de Primărie dacă se va ajunge la o înțelegere cu Regionala Galați în ceea ce privește transferul acestor obiective în proprietatea municipiului Buzău. În prezent, se fac demersuri juridice astfel încât pasajele să poată fi administrate de Primărie. CFR a solicitat municipalității suma de 1,3 milioane de lei, bani pe care Primăria nu este dipusă să îi cheltuie.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ