LUCRĂRI ÎN FORȚĂ

0
108

Locuitorii comunei Pîrscov vor avea parte în viitorul apropiat de investiții importante ce vor fi realizate de primărie. Vorbim printre altele despre suplimentarea surselor de alimentare a rețelei de apă, realizarea unei punți pietonale la Tocileni, extrem de importantă pentru 40 de familii din zonă. Toate acestea ar urma să fie realizate tocmai pentru a transforma comuna într-un loc cât mai atractiv atât pentru locuitorii ei, cât și pentru potențialii investitori.

Alimentarea cu apă a reprezentat ani la rând o mare vulnerabilitate a satelor românești. Unele dintre primării au reușit să rezolve parțial această problemă cu fonduri proprii. La nivelul comunei Pîrscov, unitatea administrativ teritorială a reușit să realizeze, din propriul buget, forarea unor puţuri de apă. Intenția primăriei este de a suplimenta în viitorul apropiat sursele de alimentare a reţelei cu apă.

Comuna Pîrscov a fost serios afectată la fiecare ploaie puternică. Dezastrele înregistrate în vara anului trecut au făcut parte dintr-un lung șir de fenomene extreme ce au lovit de-a lungul timpului această zonă.  În urmă cu câțiva ani, o punte pietonală ce lega satele Lunca Frumoasă și Tocileni a fost distrusă de apele crescute ale râului Sărățel. Primăria intenționează pe viitor, să construiască această punte cu fonduri proprii, de care ar urma să beneficieze 40 de familii.

Pentru construirea acestei punți trebuie făcute însă, unele artificii. Mai exact, un prim pas important constă în mutarea cursului apei pentru ca mai apoi să fie montați stâlpii ce vor susţine acea punte pietonală.

 Primăria din Pîrscov va turna asfalt pe 12 kilometri de drum din 4 sate, lucrare ce se realizează printr-un proiect guvernamental și se ridică la 10 milioane de lei.

Indiferent de activitatea fizică preferată, sportul are un rol esențial în dezvoltarea noastră fizică, dar și psihică și relațională. Aceste motive contribuie la necesitatea practicării sportului, fie că este vorba de fotbal, înot sau atletism. Cum fotbalul este unul dintre cele mai practicate sporturi, cererea terenurilor de fotbal a crescut. Și nu doar cererea, ci și nevoia pasionaților de acest sport, care doresc să își desfășoare activitatea pe un teren bine construit. Un astfel de teren pentru pasionații de sport, a fost și nevoia locuitorilor din comuna Pîrscov. Pentru a îndeplini această nevoie și pentru a asigura condițiile optime pentru practicarea fotbalului, primăria a finalizat un proiect de amenajare unui teren de sport prevăzut și cu nocturnă.

Pentru 2018, primăria intenționează să construiască una dintre cele mai moderne piețe comunale din județul Buzău. Pentru moment, proiectul a fost finalizat iar administrația locală caută sursa de finanțare.

Comuna Pîrscov dispune de potențial turistic și peisagistic datorită situării în zona dealurilor subcarpatice și a suprafețelor împădurite, dar și un bogat patrimoniu arheologic și cultural. Unul dintre importantele obiective turistice ale comunei îl reprezintă Casa Memorială ,,Vasile Voiculescu”, ce reprezintă o reconstituire a locuinței în care s-a născut marele poet. Documentele, facsimilele de scrisori, fotografiile, cărțile, icoanele pe lemn și pe sticlă, mobilierul reconstituie atmosfera și etape ale vieții și creației scriitorului Vasile Voiculescu.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ