Lucrări încetinite, la podul de la Vadu Paşii

0
840

Se lucrează în ritm de melc, la podul de la Vadu Paşii. Mai puţin de 10 muncitori se află pe şantier, iar cei responsabili cu realizarea obiectivului aruncă vina unii pe ceilalţi. Primele întârzieri au apărut, în primăvară, când o viitură puternică a distrus multe dintre materiale şi chiar anumite lucrări deja executate.
Noul pod de la Vadu Paşii, care va face legătura între comună şi municipiul Buzău are şanse mici să fie gata, într-un timp foarte scurt. Termenul de finalizare ar putea fi prelungit, pentru că lucrările pe şantier bat pasul pe loc. Ritmul lent în care se construieşte este pus pe seama mai multor factori. Astfel, o primă piedică a apărut în primăvară, când o viitură puternică pe râul Buzău a distrus organizarea de şantier. Primarul comunei Vadu Paşii, Gheorghe Firon are informaţii că firma constructoare ar avea probleme şi acum pentru acoperirea pagubelor de către compania de asigurări. De asemenea, în prezent, muncitorii sunt puşi în dificultate de debitul apei.
Mai puţin de 10 muncitori lucrează acum pe şantierul podului de la Vadu Paşii. Mai mulţi, nici nu prea ar avea ce face, din câte se pare, deoarece reprezentanţii constructorului acuză întârzieri din partea unuia dintre furnizorii de materiale.
Podul de la Vadu Pașii, un obiectiv deosebit de important, nu doar pentru locuitorii din zonă, ci şi pentru cei aflaţi în tranzit prin judeţul Buzău va costa aproximativ 6 milioane de euro. Investiţia este finanţată cu bani de la Consiliul Judeţean şi de la Ministerul Dezvoltării. Autorităţile speră ca anul viitor să se poată circula pe pod.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ