LUCRĂRI ÎNTÂRZIATE DE UN AVIZ

0
79

Lucrările de reabilitare a clădirii fostului spital Brătianu sunt întârziate de un aviz. Autoritățile trebuie să mai obțină un document de la Ministerul Culturii, care întârzie să apară. În aceste condiții, muncitorii nu au altceva de făcut decât să aștepte până demarează lucrările propriu zise.
Clădirea fostului spital Brătianu, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Buzău, aflată în ruină de aproape două decenii, va fi reabilitată cu bani europeni şi transformată, în câţiva ani, într-un modern centru muzeal. Lucrările puteau începe în luna mai, însă acestea sunt blocate, de aproape o lună, din cauza unui aviz de la Ministerul Culturii şi Cultelor.
Cu toată acestă întârziere, conducerea Consiliului Judeţean Buzău anunţă că lucrările vor dura maximum doi ani.
După reabilitare, în clădire va funcţiona un centru muzeal, iar de jur împrejur, va fi amenajată o grădină publică, cu o fântână arteziană şi băncuţe, unde buzoienii se pot relaxa în timpul liber. Totodată, în cadrul centrului muzeal vor avea loc şi activităţi culturale: spectacole, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice. Pentru modernizarea clădirii cu valoare de patrimoniu vor fi alocate aproape 4 milioane de euro din bugetul de investiţii al Uniunii Europene. Acesta este primul proiect din judeţul Buzău finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ