LUCRĂRI ÎNTÂRZIATE LA BLOCUL OPERATOR

0
27

În luna august trebuia inaugurat Blocul operator din Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Cu puţin noroc, însă, va fi doar momentul în care vor fi reluate lucrările de reabilitare, sistate încă din luna martie. O serie de modificări legislative, dar şi neînţelegerile financiare între constructor şi finanţatorul proiectului, Consiliul Judeţean Buzău, au făcut ca întregul proiect să fie oprit aproape cinci luni.
Conducerea Consiliului Judeţean speră ca lucrările să se reia începând de luna viitoare. Demarate în august 2018, lucrările de reabilitare a blocului operator al Spitalului Judeţean Buzău bat pasul pe loc. De vină ar fi o serie de modificări legislative în urma cărora se impunea semnarea unor acte adiţionale la contractul iniţial dar şi o serie de neînţelegeri financiare între constructor şi Consiliul Judeţean Buzău.
Aceste neînţelegeri au dus la blocarea proiectului timp de patru luni, perioadă în care constructorul a suspendat complet activitatea. Autorităţile judeţene speră ca lucrările să se reia cât de curând.
După încheierea lucrărilor, cel mai probabil la sfârşitul acestui an, blocul operator va fi unul dintre cele mai moderne din ţară. Rămâne însă de văzut dacă spitalul va avea şi noi medici chirurgi care să activeze în această secţie.

DENISA IRIMIA/ MIHAI VASILESCU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ