LUCRĂRI LA SPITALUL JUDEȚEAN

0
72

S-a redeschis șantierul la Spitalul Județean Buzău. Reabilitarea blocului operator a fost sistată ca urmare a unor modificări intervenite în contractul de lucrări, care au trebuit actualizate de către Consiliul Județean. Însă, de săptămâna aceasta, lucrările au fost reluate, iar constructorul dă asigurări că acestea vor fi finalizate în termen.
Lucrările de reabilitare și modernizate derulate la Spitalul Județean s-au blocat, în urmă cu o lună. La blocul operator deja se lucra când au apărut noile reglementări legislative, care impuneau majorarea salariului minim în construcții. Firma acre derula lucrarea a notificat Consiliul Județean care, la rândul său, a trebuit să opereze câteva modificări în contract. În această perioadă, lucrările au fost sistate.
După ce modificările au fost operate, lucrările de reabilitare și modernizare a blocului operator vor fi reluate săptămâna aceasta. Creșterea salariului minim din domeniul construcțiilor a afectat toate lucrările de infrastructură care au fost licitate înainte de ianuarie 2019, inclusiv cele de la podul de la Vadu Pașii sau cele de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.
Modificarea salariilor din construcții a afectat și proiectul privind extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău. Acesta trebuia parafat încă din luna februarie, în vederea accesării banilor europeni. Termenul nu a putut fi însă respectat din cauza actualizărilor pe care Consiliul Judeţean a fost nevoit să le facă după majorarea salariului minim pe economie. Practic, după creşterea salariilor din construcţii, a crescut şi valoarea contractului. Actualizarea costurilor trecute în proiect a fost aprobată de Consiliul Judeţean Buzău în sedinţa lunii trecute. Chiar şi aşa, demersul necesar impus de schimbările legislative au provocat o amânare de aproape două luni în realizarea proiectului.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ