LUCRĂRILE DE AMPLOARE ÎN ZONELE CALAMITATE

0
100

După ce natura s-a dezlănțuit, iar Drumul județean 203 K, efectiv s-a prăbușit în zona Lopătari- Mânzălești, locuitorii primesc vești bune. Reprezentații Consiliului Județean au mers în teritoriu, au evaluat pagubele și au întocmit un plan de măsuri. Printre acestea se numără și asfaltarea a 10 km de drum, lucrări ce nu erau programate pentru acest an.
După ploile abundente de acum câteva zile, râul Slănic a distrus complet DJ 203 K în două puncte, la ieșirea din Mânzălești și intrarea în Lopătari. Accesul între cele două localități s-a putut efectua pe o rută alternativă, pentru traficul ușor. Odată ce ploile s-au oprit, lucrările pentru refacere a DJ 203K în zona Lopătari și Mânzălești au început în forță. La acest moment se lucrează pentru devierea cursului Slănicului, necesar pentru a se permite accesul la rampa drumului, în punctele surpate, care urmează să fie consolidate și umplute cu material până la cota inițială a drumului.
Totodată, Petre Emanoil Neagu a declarat că după ce a văzut situația din zona Mânzălești și Lopătari a decis ca în acest an să asfalteze din fonduri proprii 10 kilometri din DJ 203K, între Podul Muncii și Mânzălești.
Totodată autoritățile județene aruncă acuzații și către Direcția Apelor. Șefii Consiliului Județean consideră că drumul nu ar fi avut așa mult de suferit dacă reprezentanții Direcției Apelor ar fi desfășurat de-a lungul timpului lucrări de îndiguire sau de deviere a râului, mai ales că zona este cunoscută ca fiind una sensibilă, având în vedere că în apropiere se află Muntele de sare.
Șeful Consiliului Județean Buzău a anunțat că va solicita bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru a efectua lucrările de reparații în zonele afectate de inundații.

Denisa Irimia/ Robert Oprea/

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ