LUCRĂRILE LA BLOCUL OPERATOR VOR CONTINUA

0
60

Lucrările la blocul operator al Spitalului Județean vor continua. Este asigurarea dată de reprezentanții Consiliului Județean, după ce proiectul a fost blocat ca urmare a unor noi pretenții financiare, ridicate de firma constructoare. Negocierile dintre cele două părți au intrat în impas, însă conducerea Consiliului Județean afirmă că lucrarea va fi dusă la final ori de societatea care a câștigat licitația ori de o alta.
Şantierul pentru reabilitarea blocului operator a început în vara anului trecut, cu o investiţie aprobată de 13,5 milioane de lei. Firma care a câștigat licitația a emis însă noi pretenții, odată cu modificarea salariilor din domeniul construcțiilor. Se pare că societatea ar fi cerut încă 50% din valoarea contractului, însă conducerea Consiliului Județean a refuzat. În aceste condiții, firma a oprit lucrările la Blocul Operator. Dar problema legată de suspendarea şantierului pentru reabilitarea secţiei de la Spitalul Judeţean urmează să fie tranşată în curând.
Perioada de inactivitate nu a presupus pierderea finanţării. Astfel, cu sau fără firma bucureşteană, lucrările trebuie reluate. Responsabilii din Consiliului Județean spun că urmează o ultimă rundă de negocieri, pentru a se lua o decizie.
Aceeaşi societate care se ocupă de reabilitarea Blocului operator a câştigat și licitaţia pentru reabilitarea fostul Spital Brătianu, de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, unde a fost deja deschis şantierul.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ