LUCRĂRILE LA DOM, RELUATE

0
101

Primăria Buzău a demarat, în luna mai, procedurile de restuarea al celui mai impunător monument din Cimitirul Eroilor, Domul central, care adăposteste osemintele a mii de eroi necunoscuti. La un moment dat, lucrările au fost oprite din cauza unor probleme neprevăzute, însă acum autoritătile au anuntat că restaurarea va fi finalizată până în iarnă.

Ridicat între anii 1930 şi 1932, domul principal din cimitirul Eroilor, care adăposteşte şi clopotul bisericii, este închinat oştenilor căzuţi în război. Domul Eroilor din cimitirul buzoian cu acelaşi nume a fost împrejmuit cu un gard de plasă metalică, pentru că de câţiva ani este considerat un pericol public. Construcţia este atât de măcinată de ani şi de fenomenele naturii încât riscă să se prăbuşească în orice moment.  Din acest motiv, în jurul domului nu se mai desfăşoară nici ceremonia de Ziua Eroilor Neamului. În şedinţa Consiliului Local Municipal din luna mai,  au fost avizate lucrările de intervenţii şi indicatorii tehnico-economici pentru restaurarea domului. Lucrările au fost demarate, dar la un moment dat constrcutorii s-au oprit din cauza unor probleme neprevăzute.

Acum lucrările  vor fi reluate în cel mai scurt timp și vor fi încheiate până la sosirea iernii. Costul total depășește 150 de mii de lei, iar banii provin din bugetul municipalității (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ