Lucrările la Podul de la Vadu Paşii întârziate de un aviz! CFR ţine în şah Consiliul Judeţean Buzău

0
78

Lucrările de reabilitare a podului de la Vadu Paşii sunt întîrziate de obţinerea unui aviz, au declarat astăzi reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău. De vină ar fi Regionala CFR Galaţi care verifică dacă nu cumva lucrările pe care administraţia judeţeană le-a programat la podul rutier nu afectează structura de rezistenţă a podului feroviar aflat în vecinătate. Cu toate acestea, lucrările vor debuta în cel mai scurt timp, dau asigurări autorităţile judeţene, ba chiar au avansat şi termenul pînă la care acestea vor fi gata.
Cît mai durează pînă cînd pe podul de la Vadu Paşii se va putea circula? Nu mult, dau asigurări autorităţile… dar nici puţin. Asta pentru că înainte de începerea lucrărilor, Consiliul Judeţean Buzău va trebui să obţină un aviz de la Regionala CFR Galaţi. Avînd în vedere că podul rutier se află în vecinătatea celui feroviar, Căile Ferate Române vor să verifice dacă execuţia lucrărilor programate de consiliu nu afectează structura celeilalte traversări.
Obţinerea avizului nu ar trebui să dureze mai mult de două săptămîni, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean care au înaintat şi un termen pînă la care podul de la Vadu Paşii ar putea deveni funcţional.
Pe cît de multe au fost promisiunile autorităţilor în ultimii ani referitoare la reparaţia podului pe atît de puţine au rămas speranţele buzoienilor. Paşii făcuţi în ultima perioadă spre realizarea celui mai important proiect de infrastructură al judeţului oferă din nou o încredere că lucrurile au intrat pe făgaşul lor normal.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ