Lucrările la Spitalul Brătianu aproape gata

0
27

Se va amenaja o grădină interioară pentru un grad estetic ridicat
Lucrările de reabilitare care vizează fostului Spital I.C.Brătianu din municipiul Buzău se apropie de final. Mai sunt câteva detalii de care autoritățile județene trebuie să se ocupe. Printre ele, cele legate de aspectul exterior al terenului care înconjoară imobilul, Aici va fi amenajată o grădină care va crește valoarea estetică și turistică a istituției.
În cursul anului 2019 au fost demarate lucrările de restaurarea a fostului Spital Brătianu aflat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Buzău, în vederea înfiinţării Centrului muzeal I.C. Brătianu. În luna iunie a acestui an, lucrările vor fi finalizate, a anunțat conducerea Consiliului Județean. Aici vor fi organizate activități cultural-artistice, imobilul urmând să fie inclus pe harta turistică a Buzăului.
Având în vedere importanța noului obiectiv, administrația județeană anunță că se impune ca accesul vizitatorilor să fie unul corespunzător iar împrejurimile să fie amenajate astfel încât să crească valoarea turistică și culturală a orașului.
Timp de mai bine de 100 de ani Spitalul Brătianu a funcționat, adăpostind diferite secții de specialitate. După înființarea Spitalului Județean, Brătianu a devenit secție exterioară iar în anul 2000, imobilul a fost închis definitiv, clădirea aflându-se într-o stare avansată de degradare.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ