Lucrările pentru A7 Ploiești-Buzău urmează a fi atribuite

0
23

Sectorul de autostradă împărțit în trei loturi
Proiectul privind realizarea autostrăzii A7 Ploiești-Buzău-Pașcani, cel mai mare proiect de infrastructură pe care Ministerul Transpoturilor îl derulează la acest moment prinde contur. Gabriel Avrămescu, președintele liberalilor buzoieni a anunțat că lucrările ce vizează primul tronson sunt aproape de a fi atribuite firmei care a câștigat licitația.

“Guvernul PNL pune în linie dreaptă unul dintre cele mai importante proiecte pentru dezvoltarea REALĂ a Buzăului: A7, autostrada care leagă Moldova de București pe tronsonul Buzău urmează să fie atribuită câștigatorului licitației”, a anunțat pe Facebook, Gabriel Avrămescu, președintele organizației județene a PNL Buzău.
Tronsonul Ploiești-Buzău este primul sector din totalul celor care vor fi realizate și care la rândul lui va fi împărțit în trei loturi.

“După atribuirea contractului urmează construcția a 63 de km de autostradă compusă din cele trei loturi dintre Ploiești și Buzău (Dumbrava – Mizil, Mizil – Pietroasele și Pietroasele – Buzău). Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 5 miliarde lei și execuția lucrărilor va dura mai puțin de doi ani. Legătura București-Buzău, prin A7, este ușa către dezvoltarea a regiunii Moldova”, a explicat Gabriel Avrămescu.
Lucrările aferente sectorului de autostradă Ploiești-Buzău vor avea ca termen de execuție 20 de luni. Lungimea tronsonului de drum va fi de 63 de km, la avea șase noduri rutiere, 1600 de hectare de perdele forestiere, 4 spații de servicii cu stații de încărcare electrice și 42 de poduri și pasaje.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ