LUCRĂRILE RELUATE, LA BLOCUL OPERATOR

0
56

După ce negocierile dintre constructor și Consiliul Județean au ajuns în impas din cauza unor noi pretenții financiare, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu anunță reluarea lucrărilor la blocul operator din Spitalul Județean de Urgență Buzău.
Proiectul lucrărilor de reabilitare a blocului operator vor continua, spun reprezentanții Consiliului Județean Buzău. Reabilitarea a început încă din vara anului trecut, însă lucrările s-au blocat din cauza unor pretenții pe care firma care a câștigat licitația le-a emis. Investiția inițială aprobată a fost de 13,5 milioane de euro, ulterior firma cerând încă 50% din valoarea contractului, cerință refuzată de Consiliul Județean. În urma refuzului, societatea a oprit orice lucrare.
Blocajele acestor tipuri de lucrări, chiar și la nivel național, au intervenit din cauza prețurilor pe care poate unii constructori le solicitau, în urma unor actualizări necesare, ele depășind prețul avizat în caietul de sarcini și stabilit în cadrul licitațiilor. Deși problema reabilitării blocul operator și-a găsit soluția și acestea vor fi reluate, nu s-a dat încă o dată anume de începere a lucrărilor.
Oprirea lucrărilor nu a presupus pierderea finanțării. Reabilitarea va fi dusă la bun sfârșit, iar lucrările vor începe cât de curând.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ