Ludoteca din grădină – o poveste de 7 ani! Vara la Biblioteca Județeană

0
789

De mai bine de două săptămîni Biblioteca Județeană Buzău a redeschis Ludoteca din grădină, o poveste aflată la cea de-a șaptea ediție. Într-o oază de umbră și răcoare, cei mici învață alături de voluntari și angajați ai bibliotecii, să cînte, să danseze și să deseneze iar bunicii se pot relaxa în liniște citind o carte. Este o alternativă pe care instituția le-a pus-o la dispoziție buzoienilor care doresc să le ofere și altceva copiilor cu vîrste de pînă la 14 ani.
Nu puține sunt situațiile cînd părinții nu au cu cine să își lase copiii sau bunicii nu mai știu încotro să meargă cu cei mici astfel încît să se pună la adăpost pe timp de vară de razele fierbinți ale soarelui. Biblioteca Județeană Buzău le oferă buzoienilor de ani buni o alternativă. Se numește Ludoteca din grădini, un concept pentru cei mici și pentru cei mari în egală măsuri. Aici copiii se pot juca în liniște, supravegheați iar bunicii își pot continua romanele de citit fără prea multe bătăi de cap.
Ludoteca și-a deschis porțile pentru a șaptea oară. De la un an la altul din ce în ce mai mulți tineri și-au arătat interesul de a se alătura proiectului în mod voluntar și de a participa la activități recreative împreună cu cei mici.
Cei mai cîștigați sunt copiii și bunicii.
Ludoteca va fi deschisă pentru cei mici pînă la data de 1 septembrie.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ