Ludotecă permanentă la Biblioteca Judeţeană

0
81

Noi atracţii la Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu”. Angajaţii instituţiei speră ca buzoienii să vină în număr mare la noul sediu, inaugurat săptămâna trecută la Galleria Mall. Ei se adresează, mai ales, tinerilor cititori şi copiilor. Pentru această categorie au fost amenajate spaţii adecvate vârstei, iar ludoteca ce a funcţionat pe timpul verii în curtea vechiului sediu al Bibiliotecii, şi-ar putea extinde activitatea pe toată durata întregului an.
Ludoteca din grădină, o activitate estivală organizată de Biblioteca Judeţeană în curtea sediului de pe Bulevardul Unirii, unde copiii erau invitaţi la lectură şi joacă, şi-a încheiat activitatea odată cu mutarea, temporară, a bibliotecii, la mall. Copiii din Buzău s-ar putea, însă bucura şi pe viitor de ludotecă. Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene vor să reia proiectul, în noul spaţiu, cu un program extins pe tot timpul anului şi astfel numărul celor care vor trece pragul bibliotecii să fie mai mare decât înainte. Acest lucru este posibil întrucât există deja o secţie amenajată pentru cei mici.
În noul sediu, din centrul comercial, în care Biblioteca Judeţeană va funcţiona în următorii ani, pe durata reabilitării clădirii de pe Bulevardul Unirii, sunt atracţii pentru toate vârstele. A fost inaugurată o sală multimedia, Biblioteca franceză, unde urmează să se desfăşoare programe interactive, o sală pentru lansări de carte, precum şi alte spaţii moderne.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ