Luna plantării începe cu copiii! Primii copaci plantați de elevii Școlii nr.1 din municipiul Buzău

0
483

Directia Silvică Buzău a început plantările de copaci în zonele pe care le administrează. Primii puieti au fost plantati astăzi în Parcul Crâng iar cei care au dat o mană de ajutor au fost mai multi elevi ai Scolii nr.1 din municipiul Buzău. Drept răsplată, copiii au primit un certificat nominal pe care au fost înscrise coordonatele GPS ale locului în care au plantat copăcei. Astfel, peste ani vor putea găsi cu ajutorul coordonatelor GPS copacul plantat.
Peste 500.000 de puieți vor fi plantați în următoarea lună de angajații Direcției Silvice Buzău. Prima acțiune a avut loc în această dimineață în Parcul Crîng. La acțiune au răspuns ,,prezent,, 60 de elevi ai Școlii nr.1 din municipiul Buzău. După ce au fost instruiți de inspectorii silvici, copiii au primit câte un certificat nominal pe care au fost înscrise coordonatele GPS ale locurilor în care vor planta copacii.
Apoi, elevii au mers împreună cu inspectorii silvici în Parcul Crâng și au plantat câte un puiet de frasin.
Cei 60 de elevi ai Școlii nr.1 au fost însoțiți de cadrele didactice care au luat la rândul lor parte la acțiune.
Reprezentanții Gărzii Forestiere spun că Buzăul alături de Vrancea se numără printre județele cu o suprafață importantă de pădure. Asta nu înseamnă că infracțiunile silvice nu lipsesc.
Pe lîngă cei 500.000 de puieți pe care Direcția Silvică îi va planta la nivel de județ încă jumătate de milion vor fi distribuiți direcțiilor din țară pentru acțiuni similare de împădurire.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ