Luni, emoții la Bacalaureat

0
5

Absolvenții claselor a XII-a dau piept cu Limba și literatura română
Mii de absolvenți de liceu vor susține luni prima probă scrisă a examenul de maturitate la Limba și literatura română. Elevii care nu și-au încheiat mediile, nu au avut posibilitatea de a se înscrie la Balalaureat în schimb au putut să o facă cei care în anii precedenți nu au reușit să promoveze examenul.
Sâmbătă, în preambulul primei probe scrise, Inspectoratul Școlar Județean va organiza la sediul Liceului Grigore Moisil din municipiul Buzău tragerea la sorți a profesorilor evaluatori care se vor ocupa de notarea lucrărilor.
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, pe 21 iunie va fi susținută proba scrisă obligatorie a profilului, urmată la o zi distanță de proba la alegere a profilului și a specializării. Pe 23 iunie, elevii vor fi chemați din nou în centrele de examen pentru proba scrisă la Limba și literatura maternă. 27 iunie este data la care vor fi afișate rezultate la probele scrise și depunerea contestațiilor iar pe 1 iulie este programată afișarea rezultatelor finale.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ