LUPTA ÎMPOTRIVA ȚÂNȚARILOR

0
66

Zeci de buzoieni se plâng, în ultima perioadă, de invazia de țânțari din parcurile din municipiul Buzău. Oamenii sunt nemulțumiți că nu se pot plimba în voie pe alei, în aer liber, din cauza țânțarilor care îi ciupesc. Cei mai nemulțumiți sunt, de departe, părinții, care au observat că micuții lor sunt plini de ciupituri. Aceștia au început să trimită solicitări către reprezentanții municipalității să ia măsuri, cât mai rapid.
”Țânțarii din oraș sunt o mare problemă de confort și, mai ales, de sănătate. Înțeleg că ploile zilnice ar fi făcut ineficientă o dezinsecție, dar haideți să facem ceva să le reducem numărul considerabil, să nu mai existe suspiciuni de virus West Nile. Să nu ne mai luăm copiii din parcuri plini de ciupituri, pentru că degeaba îi dăm cu creme de protectie și le dăm haine pe ei. Și dacă nu mă înșel, se descurcă mai nou să treacă prin plasele de protectie de la geamurile locuințelor”.
Este mesajul unui buzoian, pe rețelele de socializare. Astfel de solicitări au venit în număr extrem de ridicat zilele acestea. Drept urmare, reprezentanții municipalității au dat comandă societății care se ocupă de dezinsecția din municipiu pentru a interveni cât mai rapid în parcurile din municipiu. În același timp, RER Sud va efectua dezinsecția în zonele verzi săptămânal.
Echipa de agenți a departamentului dezinsecție, deratizare, dezinfecție a RER Sud își va începe activitatea la ora 5.00 și o va încheia la ora 10.00. În situația în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, lucrările se vor decala, urmând ca RER SUD să comunice perioada de execuție a acestora.

DENISA IRIMIA/ ALEX NICOLAE

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ