LUPTĂ PÂNĂ LA CAPĂT

0
156

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean este decisă să meargă până în pânzele albe ca să își facă dreptate, mai ales după ce a primit din partea Ministerului Educației, punctaje sub 70. Menționăm că această evaluare a fost făcută pe perioada mandatului ministrului Educației, Liviu Pop.

Șefii învățământului buzoian, Florina Stoian, Nela Wamsiedel și Daniela Palcău spun că, odată ce vor primi documentația completă de la minister, prin care li se acordă calificativul pentru activitatea prestată, abia atunci vor depune oficial o contestație.

La rândul său, inspectorul școlar adjunct, Nela Wamsiedel a declarat că a fost șocată în momentul în care a aflat de punctajele pe care le-a primit de la Corpul de Control al ministrului Educației. Spre exemplu, ea a primit la evaluare 68 de puncte, în condițiile în care în baza calcului făcut pe baza grilei de autoevaluare a reieșit un punctaj de 95 de puncte.

Mai mult decât atât, Nela Wamsiedel spune că fișele de autoevaluare nu se mai regăsesc acum în fișa prezentată de Ministerul Educației. Totodată, ea a adăugat că  persoanele din cadrul Ministerului Educației care au efectuat această evaluare îi sunt total necunoscute.

Nela Wamsiedel s-a arătat mirată de faptul că, în ciuda calificativelor rușinoase primite, reprezentanții Ministerului Educației, au decis să lase în sarcina șefilor învățământului buzoian organizarea bacalaureatului special pentru alte județe, precum și organizarea a trei olimpiade naționale.

Conducerea IȘJ Buzău spune că în istoria Ministerului Educației, o astfel de evaluare, la nivelul Buzăului, dar și a altor județe nu a mai existat vreodată. Întrebați dacă decizia care ar putea duce la schimbarea lor din funcție are legătură politică, șefii Inspectoratului au spus că indiferent de interesele politice, nu vor accepta să iasă din funcţii cu obrazul pătat și își vor face dreptate în instanță.

Pe lângă IȘJ Buzău, punctaje slabe au mai primit inspectorii școlari generali din județele Brăila, Mehedinți, Arad, Vrancea și Ialomița. Acum reprezentanții Inspectoratului Școlar Județan așteaptă să fie trimisă o nouă comisie care să evalueze din nou activitatea acestora. Reaminitm, șase dintre inspectorii școlari județeni revocați de fostul ministru al Educației Liviu Pop și repuşi în funcții de justiție au fost anunțați recent că au primit punctaje mici din partea Ministerului Educației. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ