Mai bine la negru și asistat social decât cu contract

0
96

Aproape 3000 de asistați și-au pierdut ajutorul social
De la începutul anului până în prezent aproximativ 3000 de persoane și-au pierdut ajutorul social din pricina refuzului de a munci. În ciuda faptului că Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează cursuri de formare profesională și burse pentru cei interesați de un serviciu, o parte dintre asistații sociali refuză să își caute de lucru. Unul dintre beneficiari a transmis în direct că preferă să lucreze la negru și să încaseze ajutorul social decât să muncească legal.
În județul Buzău peste 8000 de persoane încasează ajutorul social. Numărul lor a scăzut față de prima parte a anului după ce Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă le-a tăiat ajutorul celor care au refuzat să se angajeze atunci când li s-a oferit de muncă o slujbă, au fost invitați la o bursă a locurilor de muncă sau la recalificare.
În timpul emisiunii Subiectul Zilei moderată de către jurnalistul Mariela Baciu, un buzoian din Poșta Câlnău a sunat pentru a transmite în direct faptul că preferă ajutorul social și munca la negru, fără contract, decât să se angajeze legal, pentru că în acest fel câștigul său este mai mare.
Reprezentanții AJOFM spun că toți cei care refuză un loc de muncă și sunt beneficiari ai legii 416/2001 riscă să își piardă ajutorul social. În schimb se pot angaja atunci când li se oferă o șansă sau pot urma cursuri de formare profesională în meserii care au căutare pe piața muncii.
Potrivit site-ului AJOFM la acest moment în județ sunt disponibile 316 locuri de muncă vacante și 322 în străinătate.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ