MAI MULTĂ ATENȚIE LA RECICLARE

0
42

Trebuie să acordăm mai multă atenție reciclării. Este mesajul transmis în cadrul unei conferințe găzduite de Primăria Buzău și care a avut ca temă gestionarea resurselor din deșeuri. În cadrul evenimentului, chiar au fost oferite soluții alternative care să asigure furnizarea încălzirii și a apei calde către populație.
Primăria Buzău, o societate din domeniul reciclării și Coaliția pentru Economie Circulară au organizat la Palatul Comunal, o conferință pe tema gestionării resurselor din deșeuri. Întâlnirea se află pe agenda unui proiect privind strategia României legată de tranziția către economia circulară în perioada 2020-2030. În cadrul ședinței, s-a atras atenția asupra ignoranței legate de reciclarea deșeurilor. Și la Buzău, există această problemă, mulți dintre cetățeni alegând să arunce gunoiul la grămadă.
Pe de altă parte, vina nu este aruncată doar asupra cetățenilor. Ci și asupra firmelor producătoare, care nu țin cont de legislația în vigoare și continuă să ambaleze produsele în material dăunătoare mediului.
În cadrul conferinței, au fost oferite și soluții alternative legate de producerea de energie termică. Primarul Constantin Toma a solicitat mai multe detalii astfel încât să găsească, în final, o rezolvare pentru ca buzoienii să aibă în cotinuare apă caldă și căldură.
Proiectul a fost susținut de Ministerul Mediului, Departamentul pentru dezvoltarea Durabilă al Guvernului, alături de alte 10 ministere.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ